Masszázsfajták


Trigger pont masszázs:

A trigger pont masszázs során a masszőr az összecsomósodott, összegubancolódott, bekötött, feszülő izomrostjait igyekszik kigubancolni, kisimítani, utána pedig nyújtani. Ezzel nemcsak izomfájdalmát enyhíti, hanem izmai normális hosszát és rugalmasságát is visszaadja. Ezáltal jóval kisebb lesz majd az esélye egy izomsérülésnek vagy izomszakadásnak.

 

Csontkovácsolás:

A csontkovácsolás mint ősi gyógymód, több ezeréves múltra tekint vissza. A mesterség alapjai már a kínai és a tradicionális thai masszázsnál is fellelhetők voltak. A szó jelentése kézzel gyógyító ember. A masszáshoz hasonló manuálterápia, azzal a különbséggel, hogy amíg a masszázs főként az izmokra fekteti a hangsúlyt, addig a csontkovácsolás a gerinccel, porckorongokkal, izületekkel, csontokkal való műveleteket jelenti.

 

Sómasszázs:

A sómasszázs hidratáló, méregtelenítő, immunerősítő, bőrszépítő hatású. A kezelés nyomán élénkebbé válik a vérkeringés, javul a sejtanyagcsere és a faggyúműködés. A só nemcsak a bőr felszínét, és a felsőbb szöveteket tisztítja, hanem a mélyebb rétegekből is eltávolítja a méreg-, és salakanyagokat, miközben a bőrbe felszívódnak a só hasznos elemei.A bőr rugalmas,puha és bársonyos tapintású lesz.

A sómasszázs során különféle masszázsolajokhoz keverik a sót, amellyel a vendéget tetőtől talpig, a fejbőrrel és az arccal együtt végigmasszírozzák.  A masszázs mozdulatok a minél hatékonyabb felszívódást segítik elő. A sómasszázs – amely 30-60 perc hosszú – befejező aktusa a meleg, vizes kendővel való áttörlés. Utána egy-két óráig nem ajánlott fürödni vagy zuhanyozni, hiszen a kendővel csak a felesleges olajos sót törlik le a bőrfelszínről, a többit hagyják felszívódni.

Kérhető sórúddal történő masszázs is,melynél csak a trigger pontok masszázsa történik.

 

Relax masszázs:

A svéd alapokon nyugvó relaxáló masszázs kapóra jöhet számodra,ha szeretnél megpihenni, ellazulni, kikapcsolódni a mindennapok feszült légköréből.

A kezelés a lágyabb masszázsok közé tartozik, elsősorban simításokból finomabb dörzsölésből és gyúrásból áll.

a masszázs feloldja az izmok akaratlan feszülését,lehetővé teszi a normális szívritmus, vérnyomás és keringés helyreállítását.

 

Babamasszázs:

A babával történő ismerkedés után,- amennyiben a baba elfogad engem,- szívesen megmutatom a szülőknek,hogyan tudják masszázs segítségével megnyugtatni és a feszültséget oldani gyermekükben.

 

Kismama-masszázs: A várandósság nagyon sok fizikai,lelki változást okoz a leendő édesanya szervezetében.Ezen változások némelyike kellemetlen,néha fájdalmas lehet.Ezen segít a kismama-masszázs ,mely megszünteti vagy csillapítja a terhességgel járó kellemetlen tüneteket.

 

Kineziológiai tapasz:

A kineziológiai tapaszok olyan rugalmas szalagok,amelyek segítenek az izom- és ízületi fájdalmak megszüntetésében. A kineziológiai tapaszok használatával javulnak az izmok és ízületek funkciói. jótékonyan befolyásolja a gyógyulás folyamatát, javul a vér- és nyirokkeringés, csökkenti a duzzanatokat.